Pages

Fekku Ragabe Manifesto

Yeryüzünde var olan kölelik sistemi, insanların boyunlarına geçirilen kölelik zincirleri; insanlığın özüne en büyük hakaret ve ihanettir.

Yine hem efendi olan hem de köle olan insanlığın başlattığı sosyal hareketlerin çoğunda sınıfsız bir toplum hayali kurulmuş, kölelerin ve efendilerin olmadığı, eşit haklar, eşit güçler ile yaşanılan bir dünya tasavvuru (ütopya) hayal edilmiştir.

Allah insanlığa Kur'an'ın Beled Sûresi'nde sınıfsız bir topluma ulaşmanın zor olduğunu fakat bu yolda ilerlemenin iyiliğe ve adalete inanan herkez için çetin bir sınav olduğunu ve yine bu yolda ilerleyenlerin de asıl "Erdemliler" olacağını Son Ahitin de tüm insanlığa hitap ettiğini bildirmektedir. Din, aslında sınıfsız bir toplum, efendilerin ve kölelerin olmadığı bir toplum vaadeder. Ama yozlaşan, ibadethanelere tapınaklara kıstırılan, sokaklardan soyutlanan, mistizmin şamanizmin paganizmin içinedahil olduğu, tahrif edilen, kasti olarak değiştirilen Din, modern dünyada Fekku Ragabe (Kölelere Özgürlük) mentalitesine tamamıyla zıt bir hal almıştır. Oysa İsâ'nın, Musa'nın, Muhammed'in mücadelesi tamamıyla eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesidir. Sınıfsız, efendisiz, kölesiz bir toplum mücadelesidir...

Ne mutlu inansa da inanmasa da "Fekku Ragabe" diyebilenlere. Yeryüzünde efendilerin ve kölelerin olmadığı bir Dünya için elele verelim. Hem inananlar, hem inanmayanlar bir olup zincirlerimizi kıralım!


FEKKU RAGABE İNSİYATİFİ

btemplates

2 yorum:

Hanife dedi ki...

Seninleyiz Fekku Ragabe Zulum nerede ise kalbim orada !!!

Adsız dedi ki...

geç farkettik, ilk yorumu kaçırmışız; ilk isyanı kaçırmayız inşallah.

ragıp el isfehani'nin müfredatında 980. sayfada ayn-dal-lam kök harfleriyle "adalet" in tanımı doğrudan doğruya "eşitlik" olarak yapılmış.

hani ola ki "islamda eşitlik yoktur, adalet vardır" önermesiyle ortama dalan olur; eşitliğin hangi denklemle kurulduğuna bakabilsin için...

hoş, orada yazmasa, el-kitabın her satırı neyi anlatıyor başka? türlü türlü örneklerle...

sınıfsız tevhid toplumu için, cennet için, ütopya için...

Yorum Gönder